Het combineren van google met duurzame energie-opwekking.

Google gaat honderden miljoenen dollars investeren in duurzame energie, vooral wind- en zonne-energie.

De zoekmachine heeft miljarden in kas. Deze week heeft ze bekendgemaakt dit te willen investeren in het omlaagdrijven van de prijs van zonne-energie. Larry Page mede-oprichter van Google gaf aan een kostprijsverlaging met 25 tot 50 procent tot de mogelijkheden te zien. Daarvoor moet de vraag naar systemen voor de opwekking worden gestimuleerd. Google ziet een nauwe relatie met de activiteiten van het bedrijf. Draaiende computers leiden immers tot steeds meer energieverbruik. In de toekomst wil Google daadwerkelijk stroom aan anderen leveren. Lary Page denkt de technologie die Google via zijn investeringen laat ontwikkelen middels licenties te kunnen uitventen.

Het bedrijf is geïnspireerd door Nobelprijs-winnaar Al Gore. Niet zo vreemd daar Gore enige tijd adviseur van Google geweest.

Het doel van Google is binnen enkele jaren één gigawatt aan energie uit zonne- en windenergie te produceren.
Wellicht dat de combinatie zoekmachine-duurzame energieopwekking nog tot verassende andere producten kan gaan leiden. Eentje is er al.

Energie besparen met zoeken op internet kan vanaf dit jaar met de Blackle-vorm van google.
Energie wordt bespaard doordat het scherm zwart is want zwarte schermen vergen minder energie dan witte schermen. Zie http://www.blackle.com/

Bron: http://www.insnet.org/nl/insnl_headlines.rxml?id=5432&photo=