Persbericht: Rini Wagtmans, Hendrik van Dijk en Ben Woldring doen ondernemersgeheimen uit de doeken.

Gezamenlijk hebben ze met zijn tweeën meer dan 80 jaar pure ondernemerservaring. En dat met uitstekende resultaten! Rini Wagtmans en Hendrik van Dijk. Twee rasechte Brabanders die het ondernemersvak volledig in de praktijk hebben geleerd. De ene, Rini Wagtmans uit St. Willebrord, is volledig gaan ondernemen na zijn korte naar krachtige wielercarrière met onder andere drie etappe-overwinningen in de Tour de France en een vijfde plaats in het eindklassement. De andere, Hendrik van Dijk uit Gemert, startte al op 18 jarige leeftijd zijn eigen bouwonderneming werd uiteindelijk bijzonder succesvol in isolatiestoffen en duurzaam bouwen.

Toch hebben velen de opgebouwde ondernemerskennis van beide heren over het hoofd gezien. Deze kennis zou uiteindelijk verdwenen zijn op het moment dat Rini en Hendrik deze wereld zouden verlaten, ware het niet dat Max Herold er de waarde van inzag. Een praktijkwaarde die talloze universitaire opleidingen in de bedrijfskunde niet kunnen bieden. Ondernemerskennis en -ervaring die voortdurend is uitgetest en verfijnd in de loop der jaren.

De gesprekken met beide ondernemers zijn de basis van het recentelijk verschenen boek ‘Ondernemen natuurlijk!’ van Max Herold.
Het boek behandelt de ondernemers-natuurwetten van Wagtmans en Van Dijk.

Diverse diepte-interviews van Max Herold met Ben Woldring, een 23 jarige succesvolle internetondernemer uit Groningen, bekend van zijn website http://www.bellen.com/ en door het blad Newsweek gekozen tot Europees ondernemer van het jaar, hebben geleid tot interessante tips die de ondernemerswetten van Wagtmans & Van Dijk aangevuld hebben. Hierbij blijkt dat de wetten en innovatiegedachten van beide heren óók in de internetwereld werken.

De ervaringen van deze drie ondernemers blijken bovendien een invulling te geven aan het macro-economische denken van de bekende milieu-econoom Roefie Hueting die door Max Herold eveneens meerdere malen is geïnterviewd. Hueting is de grondlegger van het Duurzame Nationale Inkomen. Dat geeft inzicht het maximaal haalbare productieniveau  in een jaar op een manier dat vitale milieufuncties zoals zuivere lucht en water tot in lengte van dagen beschikbaar blijven.

Tussen al deze wetenswaardigheden door enthousiasmeert het boek je met talloze praktische voorbeelden hoe eigen talenten te vinden en om te zetten in ondernemersproducten, rekening houdend met een cruciale wet die zegt: een product slaagt altijd als het én het probleem van de klant oplost én de gemeenschap én de natuur dient.

Het boek stimuleert je om als ondernemer te denken en te handelen op een innovatieve manier. Een boek van Max Herold met dank aan Rini Wagtmans, Hendrik van Dijk, Ben Woldring en Roefie Hueting.

Meer weten?

Ondernemen natuurlijk ! + CD / druk 1
Herold, M.E.J.