Nieuws

Boek: Spiral Dynamics

Spiral Dynamics - Denkfundamenten ontsluierd

Follow Max Herold on Twitter

Het overkomt iedereen wel eens. Vastzitten in conflictsituaties en even geen uitweg zien…en dan? Hoe creëer je een draaipunt als je niet weet hoe verder? En hoe blijf je daarin gewetensvol?

In dat kader was het jaren geleden dat een collega terloops een keer de opmerking tegen me maakte dat ze eigenlijk niet snapte waarom mensen zelfmoord plegen?

‘Hoezo dat?’, vroeg ik haar nieuwsgierig.

‘Omdat het toch relatief eenvoudig is om nieuwe wegen te zien en je innerlijk te ‘positiveren’, waarbij je bij dat laatste niet moet denken aan shows à-la-Emile Ratenband maar aan gewetensvol als een ‘fair witness’ naar jezelf kijken en je eigen rol te verkennen’, antwoordde ze

‘Mag eens een vaardigheidsanalyse van je maken?’, vroeg ik haar. ‘Ik ben wel erg nieuwsgierig naar hoe jij dat doet.’

Bijgaand vind je het resultaat. Een werkelijk mooi, in al zijn eenvoud, prachtig door haar ontwikkeld proces voor lastige situaties....en niet in boeken te vinden. Doorloop voor jezelf maar eens de stappen beschreven in deze powerpoint/pdf: Positiveringstrategie in vijf stappen

En voor deg
enen die zélf vaardigheidsanalyses willen leren maken, er zijn nog enkele plekken vrij 27 januari a.s. bij de Masterclass Vaardigheidsanalyse.


Max Herold
Januari, 2023