Jammer dat uw website geen bezoekers trekt

Auteur: Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders zoekmachine optimalisatie

1. Website: droom of desillusie

Veel bedrijven hebben een website. Voor een meerderheid van deze bedrijven is de website een desillusie. Tijdens het ontwerp en de bouw ligt het accent veelal op vormgeving, content, navigatie en techniek. Na oplevering blijk echter vaak dat aan het belangrijkste aspect 'wat levert de site op', met als eerste stap: ?hoe word ik gevonden', onvoldoende aandacht is besteed.

Met keywords volgepropte metatags en titels en verborgen teksten hebben allang niet meer het effect van enkele jaren geleden. Zoekmachines zijn immers continu in ontwikkeling, wijzigen regelmatig het zoekalgoritme en bedenken maatregelen om kunstmatige optimalisatie van een website tegen te gaan. Al met al wordt het dus steeds belangrijker om reeds tijdens de ontwikkeling van een website zowel qua techniek en zeker qua content rekening te houden met de factor 'vindbaarheid'. Dat hiervoor een specialist noodzakelijk is zou eigenlijk geen toelichting behoevem. Desondanks vormen webdesignbureaus dikwijls het eerste aanspreekpunt voor organisaties op het gebied van vindbaarheid. Een misvatting zoals ook uit het artikel 'Uw webdesigner claimt verstand van zoekmachines te hebben?`blijkt.

In dit artikel gaan we in op belangrijkste factoren die van invloed zijn op uw positie in de zoekmachines bij "natuurlijke zoekmachine optimalisatie": zoekmachine optimalisatie op basis van de eigen kracht van de website. We bespreken de nodige "show stoppers" en geven u enkele handvatten ter aansturing van uw webdesigner of -ontwikkelaar.

Lees het volledige artikel "Jammer dat uw website geen bezoekers trekt".