Vakantiemarketing

Voor meer informatie, mail naar laura@managementissues.com

Velen hebben dezelfde ervaring met acquisitie. In de zomer ligt het tempo bij veel klanten een tandje lager. Er is tijd voor reflectie, tijd voor een terugblik en tijd voor het maken van plannen voor komend jaar. Tijd ook om meer ontspannen anderen te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en de wereld te verkennen. En verder geldt natuurlijk ook: ook jij hebt nu meer tijd om eens goed na te denken over je marketing en over wat je kunt doen om aan meer klanten te komen.

Effectieve marketing van dienstverleners draait allemaal om geven en helpen (en dus niet primair krijgen) van je potentiële klanten, met informatie en ideeën die een oplossing bieden voor het vraagstuk waar ze voor staan. Daarmee kun je vanaf het eerste moment beginnen, en er niet mee wachten tot het moment dat je een contract hebt getekend of een opdracht binnen hebt gehaald.

Je hebt daarvoor nu een uitgelezen kans. Neem daarom even tijd en sta stil bij de volgende vragen:
* wie heeft juist nu zin in een uitgebreide lunch?
* wie kan juist nu nieuwe inspiratie en nieuwe ideeën gebruiken voor de plannen van het najaar?
* wat kan ik aan mijn (potentiële) klanten geven om ze te informeren en te leren over oplossingen waar ze wat aan kunnen hebben? Schrijf een artikel en stuur het op (het hoeft niet gepubliceerd te zijn), of stuur een artikel van een ander dat je toepasselijk vindt. Beschrijf een case waarin je vertelt hoe je anderen hebt geholpen of maak een informatieve nieuwsbrief waar ze inspiratie uit kunnen putten.
Maak een plannetje en ga aan de slag! En houd er rekening mee, dat je aan het zaaien bent! Je oogst zeker niet vóór september/oktober en misschien pas in januari van het volgend jaar. Maar ook in droge, warme jaren zal de oogst overvloedig zijn.