Morgen is Vandaag: een waardevol leven als public professional.

Meer weten?
Morgen is Vandaag: een waardevol leven als public professional
Auteur: Joan Hoexum C
albona Uitgeverij, 2017, 127 pagina’s
Klik op: https://www.managementboek.nl/boek/9789492575173/morgen-is-vandaag-joan-hoexum?affiliate=1910

De wereld van ambtenaren staat onder druk. Veranderingen in de technologie, de samenleving en in de politieke omgeving maken dat de druk op moderniseren en tot bezuinigen groeit. Voor gemeenteambtenaren komt daar bij dat de decentralisatie van de zorg de taken flink heeft uitgebreid. Er moet meer en het moet anders!

Ambtenaren gaan in deze tijd veel meer in gesprek met burgers en organisaties. Netwerken wordt steeds belangrijker. Bijblijven op het terrein van digitalisering en meegaan in het Nieuwe Werken. Zo maar wat veranderingen die vragen om continu ontwikkelen en zoeken naar een balans tussen werk en privé.

Joan Hoexum laat in haar boek ‘Morgen is Vandaag; Een waardevol leven als public professional’ zien hoe Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) kan helpen om de veranderingen het hoofd te bieden.

Joan Hoexum is spreker, NLP trainer, coach en auteur. Ze is oprichter van Vitality Solutions nlp training coaching advise en werkt in diverse locale en international partnerschappen.

NLP is een methode die zich richt op bewustwording, op keuzes die passen bij jou als persoon en doorbreken van overtuigingen die ons in de weg zitten om keuzes te maken die passen bij de huidige omstandigheden. NLP helpt om professionele autonomie te behouden en eigenaar te zijn van je leven en je loopbaan.

De vraag waar het om gaat in het leven kun je met behulp van NLP centraal stellen. Een methodiek die medewerkers en managers helpt om hun communicatie en hun effectiviteit te verbeteren. Door NLP komt leren in en van het leven weer centraal te staan. Joan Hoexum geeft een aantal praktische oefeningen mee ter kennismaking.

Vervolgens heeft zij een aantal interviews gehouden waarin ambtenaren en bekende Nederlanders en internationaal bekende trainers laten zien wat NLP voor hen betekent in het dagelijks leven. Ik vond ze heel herkenbaar en inspirerend. Met name het interview met Ali B verraste mij in zijn openhartigheid.

Een vlot geschreven boek over hoe ambtenaren met de veranderingen in hun werk kunnen omgaan en bewuste keuzes kunnen maken. Het boek schetst kort de ontwikkelingen in overheidsland en de gevolgen daarvan voor de werkvloer. Het boek geeft handige tips vanuit de theorie en praktijk van NLP en geeft interviews met mensen die de kracht van NLP hebben leren kennen. Zelf ben ik ambtenaar en opgeleid in de toepassing van NLP. Van daaruit kan ik dit boek aanraden als een prima kennismaking met NLP.

Bert van Ravenhorst,
december 2017