Over rampen gesproken.

De laatste tijd word ik een beetje frustie van ‘de-wereld-vergaat-mensen’. Ik zeg de laatste tijd, omdat die mensen er altijd al zijn geweest. Zowel in het jaar 1009 als in het jaar 2009, de beruchte ‘sandwichman’ met de boodschap: ‘Zondaar, de wereld vergaat!’ is altijd onder ons geweest en heeft het gelukkig tot nu toe aan het, voor hem/haar, verkeerde eindje gehad. Ik heb er nog nooit ook maar een grammetje gewicht aangehangen.

Maar de laatste tijd wordt het wat vaker geroepen. De Sandwichman is overtuigender: Al Gore. De tekst op de sandwich-borden uitvoeriger, uitgebreider, duidelijker: An Inconvenient Truth. En als hij het nu in zijn eentje roept dan kan men nog denken, ‘Ach hij kan altijd nog de politiek weer in.’

Helaas trekken er meerdere vooraanstaande mensen aan de alarmbel, wetenschappers, …..…. Greenpeace roept al jaren moord en brand,…..onderzoekers van de hulporganisatie Oxfam voorspelt  375 miljoenen slachtoffers in het jaar 2015 in hun rapport Right to Survive, zie: Nujij.nl/Algemeen van maandag 27 april. Of, weet je wat? Google ‘natuurrampen’, plak er eventueel ‘voorspellingen’ achter.

Ja, ik Google ook veel liever een vakantiebestemming maar…doe me een lol, Google ‘natuurrampen’. Je schrikt je rot! En dan heb ik het niet over de Sodom en Gomorra sites. Ik heb het over zorgvuldig berekende rampen. Dan is er nog de, wat ik noem, de dinosaurus mogelijkheid (heb ik natuurlijk niet van mezelf), wat mogelijk nietsvermoedende dinosaurusjes is overkomen. Namelijk, dat de aarde de hik kreeg, letterlijk. Met als gevolg Mega mega natuurrampen waardoor het uitsterven van bepaalde dino’s onvermijdelijk was.

Gelukkig hebben we nog Stephen Spielberg en zijn film ‘Jurassic Park. Maar stel je voor dat de aarde wéér de hik krijgt? Kunnen we het ons veroorloven om zo arrogant te zijn en te denken ‘Dat kan ons niet gebeuren!’ Dan moet ik helaas vragen ‘Hoezo niet?’ Naar mijn weten waren de dino’s best braaf. Ze vraten mekaar op, lieten hier en daar wat natuurlijke uitwerpselen achter. Zij deden nietsvermoedend hun dagelijkse dingetjes. De herbivoren graasden hun flathoge lijven vol, de carnivoren volgden kwijlend een veelbelovend spoor en ………BENG!!! Weg dino’s!

Dan kijk ik naar ons, wij, de mensen, wat maken we er een zooitje van! En ik ga ècht geen opsomming maken van wat wij op dagelijkse basis, de lucht in blazen, in het water storten en in de grond begraven. Wij dagen met zijn allen de planeet aarde uit ‘de hik’ te krijgen. Wij rammen als idioten op de deur van afdeling ‘Catastrofale Zaken ’, sorry iets te dramatisch. Maar als ik een dinosaurus was en ik was in staat, met mijn erwtgrote hersenen een boodschap met mijn klauw in een grote rots te kerven, dan zou de boodschap zijn: IK ZAG HEM NIET AANKOMEN!!!!

Dus, alle actuele signalen/waarschuwingen bij elkaar genomen en afgewogen, ben ik tot de conclusie gekomen, dat ik tot op de laatste dag gelukkig wil zijn. Het maakt me geen klap uit of ik binnenkort of over tachtig jaar dood ga (oké, voorkeur : pas over tachtig jaar.) Maar gelukkig zal ik zijn! …….Een moment aub………dat was mijn man, hij vraagt waarom de voorraadkast overdreven volgepropt is, er in de gang een doos vol opwindbare lantaarns staat naast een (hele mooie) allesbrander en oh ja, of ik van plan was alle kerken in de regio Den Haag te voorzien van kaarsen.

Geschreven door Sandra Grafhorst-Geerst.