Persbericht: terugkeer van Alexander Vinokourov in de actieve wielersport.

Datum: zondag 5 oktober 2008, 19.00 uur

Betreft: terugkeer van Alexander Vinokourov in de actieve wielersport.

Dhr. Alexander Vinokourov maakt per heden bekend dat hij in 2009 als coureur terugkeert in het hoogste segment van het professionele wielrennen.

Vorig jaar, nadat Alexander voor de periode van 1 jaar geschorst werd door de Kazakhstaanse wielerbond, heeft hij aangekondigd zich terug te trekken uit de actieve wielersport.

Alexander Vinokourov heeft dit weekend besloten terug te komen op deze beslissing en geeft hierbij gehoor aan de ontelbare verzoeken vanuit de hele wereld en met name Azië, die hem de laatste maanden en weken hebben bereikt. Ook heeft de terugkomst van andere renners in de wielersport een rol gespeeld bij zijn beslissing.

Alexander zal nog deze week oriënterende gesprekken voeren met een aantal teams. Ook zal hij zijn medische gegevens en bloedwaardes communiceren en volledige openheid geven omtrent zijn “whereabouts” en aldus beschikbaar zijn voor elk onaangekondigd onderzoek.

Verder geeft Alexander te kennen dat hij nog twee jaar als beroepsrenner actief wil zijn. Hij wil deze periode gebruiken om op een waardige manier afscheid te nemen van de wielersport en de wereld te bewijzen dat hij de kracht en de mentaliteit heeft om zijn carrière met een aantal mooie en schone overwinningen af te ronden.