Wie pakt jouw parachute in?

Bron en auteur zijn onbekend. Ik heb dit verhaal jaren geleden eens van een goede kennis/vriendin van me uit Isra?l toegestuurd gekregen.
Charles Plumb was een US Army Paratrouper in Vietnam. Na 75 gevechtsmissies werd zijn vliegrtuig in de lucht geraakt en kon zich via zijn parachute in veiligheid brengen. Hij werd gevangen genomen en zat zes jaar in een Vietnamese gevangenis. Hij overleefde en geeft nu lessen gebaseerd op die ervaring.

Op een dag zat Plumb met zijn vrouw in een restaurant toen hij werd aangesproken door een man die aan een andere tafel zat.
?Jij bent Plumb', zei deze,'jij vloog Jet Fighters vanaf het vliegdekschip Kitty Hawk. Jij werd neergeschoten!'
?Hoe in hemelsnaam weet jij dat?', vroeg Plumb. ?k pakte je parachute in', antwoordde de man terug. Plumb gaapte hem met een verbazende en tevens dankbare blik aan. ?Ik veronderstel dat het werkte', zei de man weer met een glimlach op zijn gezicht. Plumb gaf hem terug:"Dat deed het zeker, als die parachute van jou niet had gewerkt, dan zou ik hier niet meer hebben gestaan."
Plumb kon die nacht niet slapen. Gedachten over de man bleven maar in zijn hoofd. Later zei Plumb:"Ik bleef me maar afvragen hoe hij er uit had gezien in een legeruniform en vroeg me ook af hoe vaak ik hem heb gezien zonder ?berhaupt maar te groeten of iets dergelijks. Begrijp je, ik was een paratrouper en hij was slechts een ?been' ".
Plumb dacht aan de vele uren dat deze recruut had doorgebracht aan de lange houten tafels diep in het schip, zorgzaam de verschillende parachutes in elkaar vouwend. Elke keer iemands lot in zijn handen houdend, die hij niet kende.
Tegenwoordig vraagt Plumb zijn publiek:"Wie pakt jouw parachute in? Iedereen heeft iemand die hem iets, in welke vorm dan ook, biedt dat hij nodig heeft om door de dag te komen.'
Plumb geeft tegenwoordig ook aan dat hij vele soorten parachutes nodig had toen zijn vliegtuig werd neergeschoten in vijandig gebied. Hij had een fysieke parachute nodig, een mentale ?parachute', een emotionele ?parachute' en een spirituele ?parachute.
Soms missen we wel eens wat werkelijk belangrijk is in de dagelijkse hectiek van het leven. Dus…..als je door deze week, maand of jaar gaat, neem regelmatig eens de tijd en herken de mensen die jouw parachutes inpakken of hebben ingepakt.