Klimaatverandering: discussies.

Als men de huidige discussies en rapportages in de media over klimaatverandering en stijgende CO2-emissies volgt dan kan men wel eens de indruk krijgen dat dit een probleem is waarvan we pas recentelijk bewust werden. Dat is echter duidelijk niet het geval. De eerste die het effect van stijgende CO2 concentraties in de lucht op de gemiddelde temperatuur op aarde modelmatig beschreef was Arrhenius in 1896. Volgens zijn berekeningen zou een verdubbeling van de CO2 concentratie leiden tot een gemiddelde stijging van de oppervlakte temperatuur met 5 graden C.
Klik voor de hele pdf op Klimaatveranderingdiscussies.

Noot: Dit artikel is eveneens gepubliceerd op www.thuisexperimenteren.nl 

Over www.thuisexperimenteren.nl en ‘liefde voor het vak’.

“Alhoewel ik tegenwoordig van beroep ‘chemisch-technoloog’ ben, is er iets dat ik nooit kan vergeten. De reden waarom ik de richting van de chemie ben uitgegaan. De opwinding die ik voelde bij het doen van proefjes doen, op 10 jarige leeftijd, met mijn eerste scheikundedoos! Dat is precies hetgeen ik op deze site probeer te creëren. Daarom worden alleen experimenten die ik zelf heb uitgevoerd op deze site beschreven.  

Aangezien ik deze site ben gaan bouwen uit “liefde voor het vak”, leg ik geen restricties op aan degenen die onderdelen en experimenten van deze site op een soortgelijke manier of in lesmateriaal verwerkt willen gebruiken. 

Indien je de site goed bestudeert, zul je zien dat sommige experimenten terug te vinden zijn onder diverse hoofdstukken. Net als in de werkelijkheid is het niet altijd mogelijk om een experiment duidelijk te plaatsen, mengvormen komen nu eenmaal altijd voor. Dat probleem heb ik op de hierboven beschreven manier opgelost.”

   
 

R.H.M Herold ( Ruud Herold )

juli 2002