๐—ฌ๐—ผ๐—ด๐—ฎ ๐—ก๐—ถ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ: ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ท๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฑ-๐—ฏ๐—ผ๐—ฑ๐˜† ๐—บ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฟ๐—บ.

Tegenwoordig leiden de levensstijlen van veel mensen tot psychische- enย psychosomatische problemen. En dan te bedenken dat een goede gezondheid en vitaliteitย een cruciaal fundament zijn voor levensexpressiemogelijkheden,ย creativiteit, gelukย en rijkdom (in vele vormen).

Yoga nidra is waarschijnlijk een van de bekendste technieken om tot volledige fysieke, mentale en emotionele ontspanning te komen. Hetย kan worden omschreven als een staat van bewustzijn die noch slapen noch ontwaken is. Het is gรฉรฉn vorm van diepe concentratieย of (zelf)hypnose. Het is een veranderde staat van bewustzijn waarbij, volgens de experts, als je het een lange tijd beoefent, alle โ€˜karmische obstakelsโ€™ teniet worden gedaan (Kumar, 2004).

 

Ik heb ‘m zelf eens een tijdje uitgeprobeerd en moet zeggen dat ik er beter van slaap. Ook merk ik dat deze vorm intenser contact met diepere gevoelslagen in mezelf, die zijn opgeslagen in je fysieke lichaam, mogelijk maakt als je ‘m regelmatig gebruikt.
Een aanrader dus. Zie deze link. Dan kun je er gelijk mee aan de slag:
Pure Blissful Relaxation and Stress Relief | Yoga Nidra Meditation | Mindful Movement – YouTubeย 

Max Herold
Februari, 2023

Bron:ย Kumar, K. (2004). Yoga nidra and its impact on studentโ€™s well being.ย Yoga Mimamsha, Kaivalyadhama, Lonavla,ย 36(1).

Nieuwste artikelen

๐—•๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ท๐—ป en ๐——๐—ฒ ๐—ช๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜€๐˜: ๐—ผ๐—ฝ ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ

Boek: Omgaan met ongeschreven regels

Boek: Spiral Dynamics

De spiraal van waarden en denken