Turbo Skill Management Analist: nieuwe datum volgt.

Managementissues.com:
Turbo Skill Management Analist (vaardigheidsanalist voor kennisprocessen).

Als een ander ergens goed in is, hoe kun je dan ook leren wat hij of zij kan? Of het nu afslanken is of ondernemen, leren een gedicht te schrijven of slim met social media omgaan. In deze training leer je hoe je kennis van een ander zodanig expliciet en overdraagbaar kunt maken dat jij, of de organisatie waarvoor je werkt, er haar voordeel mee kan doen.
Dat kunnen uiteraard ook strategische vaardigheden (kerncompetenties) zijn van bepaalde interne medewerkers. Dan wel dat je nieuwe belangrijke vaardigheden van buiten je organisatie toegankelijk maakt voor collega’s.
Tijdens deze eendaagse training krijg je een hiervoor een beproefde techniek aangereikt en leer je deze toe te passen in je dagelijkse werk of t.b.v. privégebruik.

Wat is modelleren?
Miller, Galanter & Pribam (1960: 143) beschrijven modelleren, zonder overigens dit woord te gebruiken, in hun klassieker ‘Plans and the Structure of Behavior’ op de volgende wijze:

”Skills are normally tacit, but by careful analysis and investigation we are often able to discover the principles underlying them and to formulate verbal instructions for communicating the skills to someone else.”

Aanvullende beschrijvingen zijn:

  • Modelleren is een manier om impliciete kennis expliciet te maken.
    Modelleren is het nader uitsplitsen van een complexe vaardigheid in kleinere stukjes zodanig dat deze stukjes kunnen worden herhaald op een te hanteren wijze. Bij modelleren poog je er achter te komen hoe iemand iets precies doet.
  • Modelleren is eigenlijk voor de kennis-industrie/kenniswerkers wat de oude arbeidsanalyse (tweehanden-analyse, Therbligs, Ready Work Factor, MTM etc.) is voor de meer manuele productieprocessen.

(NB: zie voor de toegevoegde waarde van model-leren in relatie tot kennismanagement ook het artikel ‘De waarden/competentieverwarring’ op deze site: http://www.managementissues.com/
kennismanagement/kennismanagement/de_waarden%10competentieverwarring.
_20080223490.html
 
en het artikel ‘Model-leren in het kader van ROCK – kennismanagement’http://www.managementissues.com/index.php/kennismanagement/79-kennismanagement/553-modelleren-in-het-kader-van-rock-kennismanagement 

Naast behulpzaam te zijn bij kennisoverdracht binnen organisaties kan het beschreven protocol in diverse gevallen van nut zijn bij wetenschappelijk onderzoek (o.a. ontwerpgericht onderzoek) en publicaties met een sterk “How-to” karakter.

Wanneer en waar?

Datum: 
8 januari 2016

Tijd:
 
9.15 h – 12.30 h en 13.30 h -17.15 h.


Plaats:
ZonMW, Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
(Vlak bij NS station Den Haag Laan van NOI)

Aantal beschikbare cursusplaatsen
20 

Kosten

E 170,- (excl. BTW) Lunch inbegrepen

Wat kun je aan het einde van de dag?
1. Je kent de stappen van een modelleringsprotocol.

2. Je weet hoe je die stappen moet uitvoeren.

Wat heb je aan het einde van de dag?

  • Je bezit een techniek waarmee je impliciete kennis expliciet kunt maken. Bijzonder interessant voor mensen in organisaties die op een pragmatische wijze invulling willen geven aan kennismanagement.
  • De techniek is toe te passen op een veelheid van onderwerpen die je jezelf wilt eigen maken: van afslanken tot het beginnen van een onderneming.
  • Je hebt een antwoord op de vraag:”Who is my next model?”

Trainer
Max Herold

Aanmelden
Mail je naam,adres, telefoonnummer en organisatie naar:
maxATmanagementissues.com onder vermelding van ‘deelname modelleer training 8 januari 2016’.

Wolter Tjeenk Willink (Directeur/eigenaar Traffic Builders) over de cursus
“Bij Traffic Builders heeft Max zijn toegevoegde waarde bewezen door onze consultants
te leren “kennis modelleren”; het toepassen van de juiste vragen en vraagtechnieken
om te komen tot betere antwoorden, kennis beter te delen en ultiem een
dienstverlening te creëren die beter aansluit op de behoefte van de klant. Concreet
en praktijkgericht, een aanrader voor elke klantgerichte kennisorganisatie.”

Loubna Zarrou (IT-auditor Ministerie van Financiën)
Een aanrader!

Marise van Ooij (Gymnasium-studente)
Héél erg leerzame en leuke cursus! Een van de leuke dingen is dat je deze vaardigheden ook in het dagelijks leven kan toepassen. Gezellige mensen ontmoet en veel geleerd. Dank!

Bert Bouwhuis (Marketing & Sales Manager at Vanberkel&Verwei)
Max Herold zijn training model-leren: effectief, praktisch, direct toepasbaar en vol humor en voorbeelden. Heb het zelf mogen ervaren: een absolute aanrader!

Berend de Bruin (Kennismanagement specialist, Inspectie SZW – Rijksoverheid)
Ik heb hier veel aan gehad. Nuttig te leren hoe je de haast ongrijpbare impliciete kennis toch te pakken kunt krijgen en dit vervolgens nog bruikbaar maakt voor kennisoverdracht!

Meer weten over modeling?
Klik op:
Modeling With NLP