Han Gootzen:”Met een App een volgende stAPP.”

Het aantal Apps blijft toenemen. Inmiddels loopt het aantal in de honderduizendend. Bovendien zijn ze eenvoudig te maken. Er zijn inmiddels zo’n 85.000 App-ontwikkelaars in de wereld.
Waarom dan geen App die kan bijdragen aan een arbeidsmarktissue: de afstemming vraag – aanbod op de gemeentelijke arbeidsmarkt?

Met die gedachte stapte Han Gootzen, ondernemer én actief in de Udens politiek, naar zijn eigen gemeentelijke organisatie. Zou er met een eenvoudige App niet meer mogelijk zijn om WWB-ers terug in het arbeidsproces te krijgen? Het zou bovendien, als het werkte, de gemeente helpen om geld te besparen dat kan worden ingezet voor andere maatschappelijke doeleinden.

Gootzen, die ik al ken vanaf de middelbare school, heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot iemand die goed productkansen en mogelijkheden kan waarnemen voor verschillende organisaties en deze weet om te zetten in gemakkelijk te communiceren concepten. 

Zo kwam er een App aangeboden door de gemeente Uden: de volgende stAPP. Een app die ondernemers helpt om snel iemand in de gemeentelijke bestanden te vinden die werk zoekt en past binnen een gewenst functieprofiel.
De app is in Uden door zo’n 75-80 ondernemers gedownload die er regelmatig gebruik van maken.
Meer weten over deze app? Klik op:http://www.devolgendestappuden.nl

Max Herold
Mei 2014